Ezzy’s Islands


Voor de succesvolle zwemlesmethode EasySwim ontwikkelden we o.a. een interactieve app ‘Ezzy’s Islands’ die veel verder gaat dan beleving en leermomenten voor de jonge doelgroep.

Lees meer

Concept

Voor de succesvolle zwemlesmethode EasySwim ontwikkelden we o.a. een interactieve app ‘Ezzy’s Islands’ die veel verder gaat dan beleving en leermomenten voor de jonge doelgroep. O.a. door unieke inlogcodes en een koppeling per zwemleerling krijgt de zwemschool feedback op individueel niveau. Deze bevat belangrijke informatie waarmee de zwemmethode nog verder op persoonlijk niveau gebracht kan worden. Flying Kiwi is volledig betrokken geweest bij alles binnen deze ontwikkeling, van idee tot eindproduct tot doorontwikkeling.

Opdrachtgever
EasySwim
Services
Concept
Illustraties
Scenario
App development
Voice-over

Digitale ontwikkelingen

Vanaf het concept is er breed gedacht. Illustraties, geschikte voice-overs voor de doelgroep (4-7 jaar kan nog niet lezen), symboliek om bepaalde emoties en feedback weer te kunnen geven, geluiden, spelelementen in combinatie met leermomenten en motivatie om de app te willen gebruiken. Een mooie mix van karakters (Jax, Flo en Ezzy) zorgen voor aansluiting bij de kindbeleving.

Ezzy’s Islands is het nieuwe, innovatieve en interactieve leerconcept van EasySwim, waarmee kinderen met nóg meer zwemplezier hun zwemles zullen beleven. Kinderen gaan samen met het zeepaardje Ezzy en hun vriendjes Jax en Flo op zwemavontuur. Het unieke Ezzy’s Islands concept brengt de digitale wereld en de fysieke zwemles op een totaal nieuwe manier samen. Doordat kinderen binnen de app van Ezzy’s Islands vanuit 12 verschillende minigames kennismaken met en inzicht krijgen in alle onderdelen van hun zwemopleiding, wordt er meer bewustzijn gecreëerd en worden alle onderdelen van de zwemopleiding vele malen leuker. Met name omdat alle onderdelen van de zwemopleiding samenkomen in praktijkgerichte, betekenisvolle situaties. Met deze digitale beleving nemen we de zwemles écht mee naar huis en zullen kinderen naast dat ene uurtje zwemles in de week met de Ezzy’s Islands app ook op andere momenten thuis met hun eigen zwemopleiding bezig zijn.

Fysieke ontwikkelingen

Als introductie van de app Ezzy’s Islands hebben we tevens een kinderboekje met illustraties ontwikkeld. Kinderen die zich aanmelden voor de EasySwim zwemmethode ontvangen dit fysieke boekje, zodat ze zien waarom Ezzy’s Islands bestaat. Een mooie aansluiting op de zwemlessen en de digitale leerweg.

Karakter-ontwikkeling

Tijdens de zwemlessen bij een EasySwim zwemschool maken kinderen fysiek gebruik van elementen met de karakteristiek van Ezzy’s Islands. Wanneer kinderen elementen vanuit de wereld van Ezzy, Jax en Flo zoals de schatkist, het ijs-wak en wrakhout terug zien in de zwemles wordt de zwemles direct herkenbaar, betekenisvoller en veel leuker! 9 van de 12 minigames zijn tegelijkertijd gelijk aan de praktijksituaties van het EasySwim Diploma. Wij hebben meegedacht in de totale ontwikkeling digitaal in combinatie met analoog/fysiek.

Onze gouden eieren liggen klaar

Ben jij ook nieuwsgierig naar wat er in zo’n gouden ei zou kunnen zitten?

Neem contact op